AVRUPA'NIN ATOM İŞLEMCİLİ İLK AKILLI TELEFONU...ORANGE SANTA CLARA...


 Avrupa'nın önde gelen telekom şirketlerinden Orange, Barselona'da gerçekleştirilen Mobil Dünya Kongresi'nde Avrupa'nın ilk Intel Atom işlemcili akıllı telefonu Orange Santa Clara'yı tanıttı.Orange'ın Intel ile uzun zamandır devam eden işbirliğinin sonucu olarak ortaya çıkan Santa Clara, ilk olarak Fransa ve İngiltere'deki tüketicilerin kullanımına sunulacak.

 Önümüzdeki yaz aylarında avrupada satışa çıkacak olan Santa Clara, Intel Atom Z2460 işlemciye, Intel XMM 6260 platformu ile HSPA+'yı destekliyor.4,03 inçlik ekrana ve 16 GB dahili hafızaya sahip cihaz bir saniyeden daha kısa bir sürede 8 megapiksellik 10 adet fotograf çekimi yapabiliyor.




 Yüksek ses kalitesi için mobil HD ses ve HD video kayıt özellikleriyle kullanıcılara zengin eğlence deneyimi sunan Santa Clara'nın ağırlığı 117 gram ve  boyutları 123x63x9.99 mm.

 Orange Santa Clara ilk etapta Android'in Gingerbread işletim sistemiyle satılacak ve kısa süre sonra Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemine yükseltilecek.Orange TV, Deezer, Orange Wednesdays, Your Orange ve Orange Gestures gibi Orange hizmetleri de Santa Clara'ya yüklenmiş şekilde tüketicilere sunulacak.

0 yorum:

Yorum Gönder